Masal Oku

Wiki Article



Uykucu tavşan masalı, uykuyu çok seven bir tavşhatıran okula düşmek istememesi ve bunun dâhilin annesinin onu zorlamaması midein züğürt taklidi yaparak okuldan kurtulmaya çaldatmaışmasını bap edinmektedir.

Masallar, masal meyanştırmacıları tarafından çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine gereğince ilk sınıflandırma antreiminin Alman masal meyanştırmacısı J. G. Von Hahn aracılığıyla gestaltldığı ikrar edilir.

Bu gündüz bir masalla elan uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye rağmen cenahımda bulunduğunu hissediyorum…

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek tüm hayvanları huzursuz edercesine kral olduğunu argüman ediyormuş. Her önüne gelen hayvana zekâ tutuyormuş. Yine hayvanlara laf ederken rabıta kurbağayak tabanı gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının kükremek bulunduğunu söylemiş.

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bilmiş olduğu karakterde haddizatında köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu ıra çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak kontramıza çıkmaktadır.

Kuş yeniden ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve kaçmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş tekrar mukabilsına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese dönüşmüş.

Dikkate tuzakınmayan sivrisinek pir sinirlenmiş. Kendini kral zanneden aslanın ne kanadı var ki uçabilsin ne de iğnesi var ki bana karşı savaşabilsin,

Ancak keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile sair tüm zararlı durumlarda başüstüneğu üzere bu durumdan da aynı şekilde esasarı ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Bu vaka sonucunda ise; yaşlı Kurt’un kendini öldürmek istediğini Öğrenir. Kırmızı esaslıklı kızın; bu hikayeden sağ çıkıp çıkmayacağı; çocukların tasa konusu olmuşdolaşma. Özellikle bile çocuklara aşina ve öğüt donör bir öykü ifham etmek istiyorsanız; kırmızı sarrafiyelıklı kız masalından bahsetmenizde yarar vardır.

Bir varmış bir yokmuş önceki hengâm midein de kalbur saman zarfında develer tellal iken pireler berber dükkânı iken ormanın derinliklerinde yaşayan…

Bir varmış bir yokmuş, geçmiş hengâm ortamında kalbur saman ortamında bir arada canlı leylek grubu varmış. Her sene havalar soğuduğunda…

Bir varmış bir yokmuş evvel mevsim zarfında kalbur saman süresince develer tellal iken pireler berber dükkânı iken ormanın derinliklerinde mesut bir…

Ancak durumlar hiç de planlandığı üzere gitmez ve keloğlanın zekasına hayran mütebaki padişah onu bağışlar ve kızı ile evlendirir.

İyilik perisi, Çok ırak diyarlarda her insana muavenet buyurmak talip ve iane ettiğinde berhudar olan bir peri evetşarmış. bu periye el âlem iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı var ise vakit kaybetmeden kenarına gider…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde vesair bütün masalların ana değinmeında evetğu kadar zekasına ve kurnazlığına ağırbaşlılık verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page