Masallar

Wiki Article



Uykucu tavşan masalı, uykuyu çok seven bir tavşanın okula dayanmak istememesi ve bunun sinein annesinin onu zorlamaması sinein hasta taklidi yaparak okuldan kurtulmaya çkırmızıışmasını süje edinmektedir.

Fil ve Karıncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda ihtiyarncalar gmorton kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, zevk olsun diye…

Bir varmış bir yokmuş önceki ahit içre kalbur saman içinde ormanın birinde canlı sevimli bir tavşan ailesi varmış. Bu aile…

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek tüm hayvanları huzursuz edercesine kral bulunduğunu sav ediyormuş. Her önüne gelen hayvana ser tutuyormuş. Gene hayvanlara laf ederken saf kurbağaya gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının kükremek bulunduğunu söylemiş.

Masalın yürekğine geldiğimizde Bir parça Simge adında bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini durmadan olarak hemen hissediyormuş. Çevresine baktığı vakit onun kabil hiç peri kızının olmadığını üstelik etmiş. Bu keyfiyet onu günden güne elan da yalnızca bir nüfus haline getirmeye ne oluyormuş.

Gaflet getirme konusunda aktif olan masalları dinleyerek keyifli bir masallardan yararlanma şansına sahip olabilirsiniz. Çocuklar bâtınin kaleme düzenınmış olan hem güdük hem de uzun şekilde hazırlanan uyku masallarını okuyabilirsiniz.

Günlerden bir gün prenses Sindirella berenarı kızılcık meyvesi dermek dâhilin ormanda gezintiye çıkmış sepetini minik kızılcıklarla doldurduktan sonrasında garip bir çav duymuş: – Bu neva bu ün nereden geliyor böyle? Sindirella başını beş altı yukarı kaldırınca tam…

Keloğlan masalları içerisinde ülke alan ana meşrep keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara iş olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve arkadaşlarının esasen sabık vakalar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Saf ve Anlayışlı bir Anadolu çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları kıraat etmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine elbette ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 adetlı Kuruntu ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ceza Kanununda arz alan hukuki ve cezai yaptırımlara basıcı olurlar.

Bu sarayda kral kraliçe ve bile oğulları prens yaşarmış. Prensin bile bir falcısı varmış. Denetlemecısının çav tonu ve sesi o derece […]

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bu hikayede çekilen zorluklar ve maruz emeklerin mukabillığının bir çırpıda harcanmaması icap ettiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken dikkatli olmamız gerektiği ve kendimizi değil bütün ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

Endamsız masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika konular ile masallar çocukların hülya dünyalarını da baştan yeşertmeye devam ediyor. Kısa masal konularına falldığı devir onlardan biri olarak Sempatik Sinekyer almaktadır. Türkçe masalları içerisinde mahal vadi Sıcacık Sinek konusuna geldiğimiz devir bütün doğada gezinen insanların tepesine konan, yiyeceklerine hafi saklayarak saldıran bir sinek varmış. Günlerden bir çağ iki arkadaş gezinirken bir yandan da ellerinde elma yiyerek sayfaşuyormuş.

Keloğlan ile kırmızı taş masalında annesinin kırmızı taş ile oynamaması bağırsakin uyarı ile başlamaktadır. Keloğlan camına bir kuş konduğunda telaşla hariçya çıkar ve kuşu yakalamaya çaldatmaışır. Fakat keloğlan kuşu yakalayamamıştır.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page